اتريوم كلاسيك Ethereum Classic | ETC
USDT
تومان
بازار جهانی
اطلاعات بازار سالاریکس
در حال حاضر در رتبه بازار قرار دارد
قیمت روز به تومان
تومانقیمت روز به دلار
USDTدرصد تغییرات روزانه
اتریوم کلاسیک
اتریوم کلاسیک بهعنوان یک ارز دیجیتال پرحاشیه شناخته میشود. این ارز دیجیتال در طول عمر خود تجربههای عجیب و تلخی دارد. تجربه هایی که باعث تاثیرات زیادی در قیمت اتریوم کلاسیک شدند.
بهصورت کوتاه ارز ETC یک پلتفرم ارز دیجیتال منبع باز و غیرمتمرکز بر پایه بلاکچین است که قراردادهای هوشمند را اجرا میکند. در این مقاله قرار است مسیر پرفراز و نشیب ETC را با همدیگر بررسی کنیم. در روزهایی قیمت اتریوم کلاسیک بسیار افزایش یافت و در روزهایی هم قیمت اتریوم کلاسیک افت شدیدی را تجربه کرد.
درنهایت اگر قصد سرمایهگذاری روی این رمزارز را دارید، مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا بتوانید سرمایه گذاری آگاهانه ای داشته باشید.
قیمت اتریوم کلاسیک
براساس تعریف Investopedia اتریوم کلاسیک رمزارزی است که بهصورت اپنسورس یا منبعباز بر پایه بلاکچین آن را ارائه کردهاند. هدف این رمزارز غیرمتمرکز امکان ایجاد قراردادهای هوشمند و ساخت daapها است.
ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک را با نماد ETC که علامت اختصاری Etherium Classic است، میشناسند. در ETC از پروتکل اثبات کار استفاده میشود. همچنین در این رمزارز کدها قانون را تعیین میکنند.
رمزارز ETC همانند بیتکوین امکان انجام تراکنشهای مالی را دارد. بااینحال تفاوت عمده آن با بیتکوین در اجرای قراردادهای هوشمند است. قراردادهای هوشمند، قراردادهایی هستند که بدون دخالت شخص ثالث مانند کارمند بانک انجام میشوند.
بهبیانساده قراردادهای هوشمند به مجموعهای از کدهای شرطی گفتهمیشود. این کدهای شرطی میگویند: اگر شرط اول اجرا شود، اتفاق ازپیشتعیینشده اتفاق میافتد.
همچنین در این قراردادها شرطهایی وجود دارد که اگر انجام نشود، فرد خاطی باید جریمه یا کارمزد پرداخت کند. علاوهبر این، در شرایط خاصی ممکن است قرارداد بهصورت کامل باطل شود که این شرایط در کدها تعریف شده است.
خرید و فروش اتریوم کلاسیک
اگر بخواهیم گریزی به داستان تولد ارز اتریوم کلاسیک بزنیم باید از بنیانگذار این رمزارز شروع کنیم. ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در سال 2015 زمانیکه فقط 19 سال داشت، وایتپپر ETC را رونمایی کرد.
در ابتدای کار بلاکچین اتریم بهعنوان شبکهای واحد با ارز دیجیتال اتر شناخته شد که امکان معاملات در آن وجود داشت. این شبکه با عرضه اولیه سکهها بهروش DAO که بهمعنای سازمان مستقل غیرمتمرکز است و حمایت تیمهای مختلف برای راهاندازی توکنهای خود بهسرعت محبوب شد. همین موضوع باعث افزایش سریع قیمت لحظه ای اتریوم کلاسیک شد.
در نتیجه این محبوبیت حدود 18 هزار سرمایهگذار در مرحله اولیه 11 میلیون کوین اتر را خریدند.
بااینحال این محبوبیت دوامی نداشت و حملهای بهدلیل نقطه ضعف DAO رقم خورد. این موضوع باعث افت شدید قیمت اتریوم کلاسیک شد و سرنوشت اتریوم کلاسیک ارز دیجیتال را بدینگونه که امروز میبینیم، رقم زد.
قیمت لحظه ای اتریوم کلاسیک
داستان هک اتریوم از این قرار بود که در شبکه بلاکچین اتریوم یک باگ بسیار خطرناک وجود داشت که هکرها به آن دست پیدا کردند.
این افراد بدون زیر پا گذاشتن قانون و تنها با پیدا کردن باگ ارز دیجیتال ETC حدود یک سوم اترهای سرمایهگذاران را به سرقت بردند. و این شد شروع بیاعتمادی افراد به ارزهای دیجیتال و بهخصوص اتریوم! این موضوع باعث کاهش قیمت لحظه ای اتریوم کلاسیک شد.
در این زمان توسعهدهندگان اتریوم برای مالباختگان باید چارهای میاندیشیدند که این چاره سبب تولد اتریوم و جدا شدن ETC شد.
البته حمله به اتریوم در سال 2016 به پایان نرسید. در آگوست سال 2016 تعدادی از طرفداران هارد فورک به صرافی پلونیکس حمله کردند. نتیجه این حمله سرقت حدود 2.5 میلیون اتر دیگر بود.
همچنین سال بعد یعنی 2017 در ماه ژوئن والت اتریوم درگیر حمله فیشینگ شد. علاوهبر این سال 2019 و سال 2020 حملههای دیگری به اتریوم اتفاق افتاد که این حملهها به حمله 51 درصدی معروف هستند.
همچنان نیز احتمال حمله به ETC بهدلیل مشکلات امنیتی وجود دارد و همین تاریخچه این رمزارز را غمانگیز و غیرقابلاعتماد کرده است. همچنین بهدلیل این حملهها نمودار تکنیکال اتریوم کلاسیک در زمان هر حمله با شکستی نزولی و عمیق مواجه شد.
ارز اتریوم کلاسیک
داستان هک اتریوم کلاسیک و حمله DAO
DAO بهمعنای برنامهای کدنویسی شدهاست که توسط اعضا آن اداره میشود. درنتیجه هیچ نهادی برای نظارت روی این برنامه و اقدامات آن وجود ندارد و فقط کدها و شرطهای نوشته شده تصمیمگیرنده هستند.
درنتیجه کلیه اقدامات توسط جامعه آن برنامه و کدهای تعیین شده انجاممیشود. این مفهوم نخستینبار در سال 2016 در دنیای رمزارزها توسط توسعهدهندگان اتریوم استفاده شد. داستان هک اتریوم کلاسیک هم به باگ دائو بازمیگردد.
همین ایده سبب جمع شدن 150 میلیون دلار کوین اتر شد. یک سال بعد از فعالیت اتریوم هک تاریخی آن اتفاق افتاد و حدود 60 میلیون دلار از سرمایه صندوق به سرقت رفت.
ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک
داستان از این قرار بود که برای برنامهنویسی اتریوم در بستر بلاکچین از زبان Solidity استفاده کردهبودند و تصور آنها جمع سرمایه بین 5 تا 10 میلیون دلار بود. اما روند رشد قیمت اتریووم کلاسیک بسیار سریع اتفاق افتاد و ازآنجاییکه پروژه نوآورانه بود، تستهای لازم برای امنیت آن انجام نشده بود.
در این زمان تیم توسعه در حال آمادهسازی پیشنهادهایی برای تصحیح و ارتقا امنیت اتریوم بودند که 17 ژوئن حمله معروف DAO توسط هکر با ورودهای مکرر و برداشت وجه اتفاق افتاد.
هکر در این زمان حدود 3.6 میلیون اتر که در آن زمان حدود 60 میلیون دلار ارزش داشت را برداشت کرد. در واقع این هکر با پیدا کردن کد آسیبپذیری در بخش برداشت (Withdraw) توانست این مبلغ را برداشت کند. قیمت اتریووم کلاسیک با این حملات افت های پی در پی را تجربه را کرد. اگر نمودار تحلیل اتریوم کلاسیک را بررسی کنید، این افت و خیزهای قیمت لحظه ای آنرا مشاهده می کنید.
تحلیل اتریوم کلاسیک
اتریوم کلاسیک در واقع رمزارز اتریوم سابق است. یکی از ویژگیهای بلاکچین توقف ناپذیر بودن آن است. به این معنی که بعد از راه اندازی یک بلاکچین، تا زمانی که کاربر داشته باشد به فعالیت خود ادامه میدهد.
اتریووم کلاسیک با مشکلاتی مواجه شد که جامعه و 97 درصد کاربران آن تصیمی به ساخت بلاکچین جدید و انتقال سرمایهها برای رفع این مشکلات کنند.
3درصد از کاربران با این ارتقا موافق نبودند، در بلاکچین قدیمی سرمایه خود را نگه داشتند. اتریوم کلاسیک همان این بلاکچین قدیمی اتریوم امروزی است.
تحلیل تکنیکال اتریوم کلاسیک
داستان جدایی اتریوم و ارز اتریوم کلاسیک از آنجا شروع شد که برخی از سرمایهگذاران معتقد بودند که باید معکوس کردن تراکنشها رخ دهد و سافت فورک ( ارتقا با تغییر ساده ) برای افزایش امنیت و برطرف کردن نقص امنیت اتریوم کافی است.
بااینحال عدهای دیگر معتقد بودند که امکان برطرف کردن نقص امنیتی اتریوم با سافت فورک امکانپذیر نیست و باید هارد فورک (ارتقا با تغییر عمیق) رخ دهد. این جدال مدتها ادامه داشت تا منجر به تولد اتریوم و تفکیک ETC از آن شد.
ویتالیک بوترین در مقابل این هک افزودن قطعه کد جدید به بلاکچین و قرار دادن هکر در لیست سیاه را پیشنهاد داد. این موضوع توسط اعضای جامعه اتریوم بهصورت کامل پذیرفته نشد. بااینحال در بیستم ماه جولای با رأی اکثریت سافت فورک اتفاق افتاد. البته سافت فورک مورد تایید جامعه کلی نبود.
در نتیجه پس از حمله جدی به اتریوم نظرسنجی برگزار شد که در آن 97 درصد سرمایهگذار ان اتریوم رأی به هارد فورک و تغییرات اساسی در بلاکچین دادند.
درنتیجه این نظر سنجی بلاکچین اتریوم به دو شبکه بلاکچین مجزا تقسیم شد. یکی از این شبکهها امروزه با نام اتریوم و نماد ETH و یکی دیگر با نام اتریوم کلاسیک و نماد ETC شناخته میشود.
این دو رمزارز باوجود شباهتهای فراوانی که دارند، با یکدیگر متمایز هستند. البته این جدایی ارز اتریووم کلاسیک را از پای در نیاورد و همچنان ETC جایگاه خود را در میان علاقهمندان به ارز دیجیتال دارد که معتقدند کد همه چیز است، حفظ کرده است.
اتریوم کلاسیک ارز دیجیتال
شاید در نگاه اول به نظر آید که این دو رمزارز شبیه هستند. بااینحال تفاوتهای فاحشی بین آنها وجود دارد که سرمایهگذران را به تفکر وامیدارد. در ادامه بخشی از این تفاوتها را بررسی کردهایم.
- ETC نسب به اتریوم در بازارهای مالی پذیرش کمتری دارد. بهعنوانمثال در سال 2021 بورس کالای شیکاگو برای معاملات خود دو رمز ارز بیتکوین و اتریوم را جهت انجام معاملات تایید کرد. اما اتر کلاسیک برای انجام معاملات به رسمیت شناخته نشده است. همین موضوع روی خرید و فروش اتریوم کلاسیک تاثیر منفی دارد.
- اتر کلاسیک از نظر ارزش با اتریوم بسیار متفاوت است. برای لمس این موضوع کافی است به گردش توکنهای این دو ارز دیجیتال نگاهی بیندازید.
- تفاوت در تعداد قراردادهای هوشمند این دو ارز دیجیتال نیز یکی از تفاوتهای مهم است. در واقع روی شبکه اتریوم تعداد بسیاری قرار دارد هوشمند وجود دارد و افراد DAPP های متنوعی را بر پایه بلاکچین اتریوم ساختهاند. این در حالی است که روی شبکه ETC 50 قرار داد هوشمند هم قرار ندارد و این بلاکچین آنقدرها هم برای قراردادهای هوشمند محبوب نیست.
- اتریوم از اتر کلاسیک بسیار امنتر است و اقداماتی که در هاردفورک اتریوم انجام شد، این امنیت را تضمین کرد.
- قیمت اتر کلاسیک نسبت به اتر بسیار پایینتر بوده و حجم معاملات کمتری باتوجهبه نمودار اتریوم کلاسیک قابل مشاهده است.
ارز دیجیتال etc
اتر کلاسیک باوجود کلیه تلاشهایی که برای بقای آن انجام شدهاست، همچنان با مشکلاتی دستوپنجه نرم میکند. در ادامه مشکلات یا معایب ETC را بررسی کردهایم.
- مقیاسپذیر نیست: متأسفانه یکی از مهمترین نگرانیها راجعبه اتریوم کلاسیک، طولانی بودن زمان انجام تراکنش است. این ارز دیجیتال فقط امکان انجام 15 تراکنش را در ثانیه دارد. این عدد در مقابله شبکههای پرداخت قدرتمندی که بیش از هزار تراکنش در ثانیه انجام میدهند، فاجعه است.
- امنیت ناکافی: باوجود گذشت زمان از حمله اتفاق افتاده به اتریووم کلاسیک، همچنان مشکل در قراردادهای هوشمند این ارز دیجیتال باقی است. بههمیندلیل بسیاری از افراد به این رمزارز برای انجام معاملات خود اعتماد نمیکنند.
ارز etc
مزایای اتریوم کلاسیک؛ تضمینکننده بقای رمزارز
3 درصد باقیمانده که با هارد فورک اتریوم مخالفت کردند، قطعاً دلایل منطقی داشتند. درنتیجه نمیتوان از مزایای اتریوم کلاسیک چشم پوشی کرد و همچنان این ارز دیجیتال ارزشمند است. در ادامه مهمترین مزیتهای ETC را بررسی کردهایم.
- فضای نامحدود برای ذخیره اطلاعات: در ذخیرهسازی توکن اتریوم کلاسیک واسطهای وجود ندارد. درنتیجه با خیال راحت اطلاعات خود را در بلاکچین اتریوم ذخیره کنید.
- نقدینگی بالاتر: اتریووم کلاسیک در بلاکچین خود سیستم جالبی دارد. در این سیستم اگر شما نیاز به دارایی خود نداشتهباشید میتوانید آن را مبادله کنید. درنتیجه شانس سرمایهگذاری بیشتری خواهید داشت. همچنین با این سیستم نقدینگی در بلاکچین اتریووم کلاسیک بیشتر شده است.
تحلیل etc
ایده اتریوم کلاسیک درآمدزایی از طریق تدوین و اجرای قراردادهای هوشمند است. در نتیجه هدف اصلی بلاکچین ETC بر مبنای انجام قراردادها بین دو طرف، بدون واسطه بود.
قراردادهای هوشمند در قالب کد نوشته میشوند و شرایطی مخصوص و از پیش تعیینشده دارند. همچنین برای تکمیل قرارداد امکان افزودن دستورات ثانویه وجود دارد.
درنتیجه تنها زمانی که شرایط قرارداد بهصورت درست انجام شود، منافع به امضاکننده قرارداد تعلق میگیرد. شاید با یک مثال در زندگی واقعی اهداف و ایده اتریوم را راحتتر درک کنید.
فرض کنید اگر اجاره خانه شما قرارداد هوشمند باشد، شما موظف به پرداخت اجاره هستید. حال اگر اجاره خود را در زمان تعیینشده پرداخت نکنید، مالک میتواند ملک را از شما بدون طی کردن روال قانونی پس بگیرد.
در سیستم بلاکچین اتریوم کلاسیک کد مرجع است و دفتر کل وجه را تا زمان اجرای قوانین قرارداد قفل میکند. در نتیجه دیگر نیاز به هیچ واسطهای برای انجام کارها نیست.
بهبیان ساده هدف اتریووم کلاسیک ایجاد بستری برای پرداخت جهانی قراردادهای هوشمندی است که روی شبکه بلاکچین این رمزارز نوشته میشود.
خرید اتریوم کلاسیک
اثبات کاری الگوریتمی است که ارز اتریوم کلاسیک برای تایید تراکنشها و استخراج از آن استفاده میکند. این الگوریتم تقریباً همان الگوریتمی است که بیتکوین از آن استفاده کرده است.
بااینحال الگوریتم PoW در اتریوم با بیتکوین از نظر استخراج تفاوت دارد. در ارز دیجیتال ETC از کارت گرافیک GPU میتوان استفاده کرد که پروسه استخراج را نسبت به استخراج بیتکوین ارزانتر و قابلدسترستر میکند.
درنتیجه سیستم اجماع اتریوم نسبت به بیتکوین غیرمتمرکز تر است. بههمیندلیل افراد بیشتری در بلاکچین اتریوم میتوانند فعالیت داشتهباشند. همین عامل یکی از دلایل رشد قیمت لحظه ای اتریوم کلاسیک بعد از حملات هکری بود.
نمودار اتریوم کلاسیک
همچنین صرافیهای معتبری چون بایننس، هاتبیت و کوینبیس این رمزارز را لیست ارزهای دیجیتال خود دارند. اما متاسفانه به دلیل اینکه به کاربران ایرانی خدمات نمیدهند، و ریال را به عنوان روش پرداخت نمیپذیرند، خرید اتریوم کلاسیک از این صرافی ها با چالشهای زیادی مواجه است. برای بررسی قیمت لحظه ای اتریوم کلاسیک بهتر است همیشه از نمودار قیمت اتریووم کلاسیک در سایت تریدینگ استفاده کنیم. تریدینگ ویو قیمت اتریوم کلاسیک را بر اساس صرافی های مختلفی نشان می دهد.
اما تحلیل اتریوم کلاسیک بر اساس چارت قیمت لحظه ای اتریووم کلاسیک در صرافی بایننس بهترین گزینه است. اگر با تریدینگ ویو آشنا ندارید، همین نمودار قیمت اتریووم کلاسیک در سایت صرافی سالاریکس وجود دارد.
قیمت اتریوم کلاسیک امروز
برای خرید اتریوم کلاسیک کافی است خرید خود را از یک صرافی آنلاین ایرانی، مانند صرافی سالاریکس انجام دهید. صرافی سالاریکس قیمت اتریووم کلاسیک را مطابق با بازارهای جهانی به کاربران ارئه می دهد.
همچنین پس از خرید ETC میتوانید اتر کلاسیک را به ولتهایی که از این رمزارز پشتیبانی میکند، انتقال دهید. بهعنوانمثال متاتسک بهعنوان ولت تحت وب، لجر بهعنوان ولت سختافزاری و تراستولت بهعنوان ولت نرمافزاری قابل استفاده است.
اگر با ولتهای ارز دیجیتال آشنایی ندارید جای نگرانی نیست. بعد از ثبت نام در صرافی ایرانی سالاریکس یک ولت برای تمامی رمزارزهای موجود در صرافی برای شما ساخته می شود. بعد از خرید اتریووم کلاسیک از صرافی سالاریکس به صورت خودکار به کیف پول شما واریز میشود.
قبل از خرید آن حتما قیمت لحظه ای اتریووم کلاسیک را بررسی کنید و آن را با قیمت اتریووم کلاسیک در بازار های جهانی مقایسه کنید.
نمودار تکنیکال اتریوم کلاسیک
نظرات متفاوتی در رابطه با آینده و تحلیل اتریوم کلاسیک وجود دارد. با این حال بسیاری از متخصصان آینده ETC را بهاندازه اتریوم روشن نمیبینند. مهمترین علت این پیشبینی مشکل امنیتی و حمله مخربی است که برای این رمزارز اتفاق افتاد.
درواقع ماهیت تغییرناپذیری بلاکچین سبب شدهاست که دست توسعهدهندگان اتریوم بسته بماند. هرچند که توسعهدهندگان با انجام سافت فورک اقداماتی را برای بهبود اتر کلاسیک انجام دادهاند، اما همچنان نگرانی در جای خود باقی است.
با این وجود نمیتوان گفت که ETC آیندهای ندارد و نباید براساس قیمت اتریوم کلاسیک امروز تصمیم به خرید یا نخریدن بگیرید. در واقع کوچ اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام سبب شد که ماینرها مجدد به اتریووم کلاسیک روی بیاورند.
در واقع تنها زمانی امکان استخراج رمز ارز وجود دارد که از اثبات کار بهعنوان مکانیسم اجماع استفاده شده باشد. همین موضوع نشانمیدهد که هنوز میتوان به آینده اتر کلاسیک امیدوار بود و رمزارز مناسبی برای استخراج است.
البته تحلیل ETC و نمودارهای آن در راستای سرمایهگذاری صحیح کمک بیشتری میکند. لا توجه به روند کلی صعودی بازار کریپتو، این احتمال وجود دارد که قیمت اتریووم کلاسیک افزایش یابد.
قیمت ارز اتریوم کلاسیک
پیش از خرید اتریوم کلاسیک اطلاع پیدا کردن از قیمت لحظه ای اتریوم کلاسیک برای پیشبینی آینده اهمیت دارد. در زمان نگارش این مقاله در ماه مهر سال 1402 قیمت ETC برابر با 16.41 دلار و قیمت اتریووم کلاسیک به تومان معادل حدودا 826 هزار تومان است. در حال حاضر نمودارهای تکنیکال این رمزارز افزایش ارزش را نشان میدهند و قیمت لحظه ای اتریوم کلاسیک روند صعودی دارد.
بااینحال پیشنهاد ما به شما بررسی نمودار تکنیکال اتر کلاسیک از طریق نمودار موجود در صرافی آنلاین سالاریکس است که براساس نوسانات گذشته زمان ورود صحیح به این بازار را تشخیص دهید.
تحلیل تکنیکال اتریوم کلاسیک بهروش صحیح زمان دقیق ورود و دریافت سود را نشان خواهد داد. اگر تحلیل اتریووم کلاسیک را بلد نیستید میتوانید از تحلیلهای افراد با تجربه در فضای مجازی استفاده کنید.
قیمت اتر کلاسیک
در این مقاله بهصورت کامل در رابطه با اتریووم کلاسیک و تحلیل اتریوم کلاسیک و عوامل موثر در قیمت اتریوم کلاسیک و هر آن چیزی که نیاز بود راجع به این رمزارز بدانید، نوشتهایم. همچنین داستان پرحاشیه اتر کلاسیک و حملههایی که به این ارز دیجیتال شد را مطرح کردیم. علاوهبر این تفاوت اتریوم و اتریووم کلاسیک را مورد بررسی قرار دادیم که درک بهتری از این دو رمزارز داشتهباشید.
در نهایت به شما گفتیم که آیا میتوانید روی آینده این ارز دیجیتال حساب کنید یا نه. همچنین قیمت ارز اتریوم کلاسیک را در زمان نگارش مقاله بررسی کردیم. البته برای آینده ETC باید منتظر اقدامات تیم توسعهدهنده بمانیم و هر تغییر ممکن است در این دنیای پررمزوراز اتفاق بیفتد.
درباره اتريوم كلاسيك
اتريوم كلاسيك يك سيستم محاسباتي متن باز است كه بر اساس فناوري بلاكچين كار ميكند و ميتواند از پروتكلهاي هوشمند پشتيباني كند. عملكرد اين پلتفرم طوري است كه ماشين مجازي اتريوم را فراهم ميسازد. اين ماشين مجازي بر مبناي محاسبات تورينگ است و به صورت نامتمركز ميتواند با استفاده از شبكه، قراردادهاي عمومي را در بستر گرههاي عمومي شبكه اجرا كند. ارز محلي اين شبكه با نماد (ETC) اتريوم كلاسيك مشخص ميشود. تاريخچه پيدايش ارز ارتیوم کلاسیک قابل توجه است که در ادامه به آن میپردازیم.